Van Dalen Metals Recycling & Trading is een gespecialiseerde en gerenommeerde organisatie op het gebied van inzameling, bewerking, recycling en verhandeling van ferro en non-ferro metalen. 

Van Dalen is als familiebedrijf in 1947 opgericht en gestart in Hendrik Ido Ambacht. De organisatie heeft in de loop der jaren diverse investeringen gedaan in o.a. machines zoals schaar en persinstallaties wat de juiste methodes bleken te zijn om de volumes en verschillende kwaliteitsspecificaties uit te breiden.

 

In het jaar 1982 is Van Dalen overgenomen door de huidige eigenaar en enig aandeelhouder Rudolph van Dalen jr.  Van Dalen heeft daaropvolgend diverse strategische aankopen gedaan in Nederland, België en Engeland met in totaal 6 operationele locaties welke in de nabijheid van waterwegen, autowegen en zeehaven zijn gelegen.

Van Dalen beschikt in totaal over 4 shredder installaties, 4 schaarinstallaties, 2 pers installaties en een non-ferrous flotatie-installatie.

Onze eindproducten worden zowel nationaal als internationaal verhandeld en getransporteerd door middel van vervoer over de weg of diepzee exporten richting Turkije, Zuidoost – Azië en het verre Oosten.

Met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen daarin, zoals verre gaande recycling van grondstoffen en de aanscherping van de wet en regelgeving, investeert de organisatie in de nieuwste technieken om dynamisch te kunnen inspelen op de wensen van onze klanten en afnemers.